98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Futurs canvis en el transport públic amb la T-Mobilitat

Futurs canvis en el transport públic amb la T-Mobilitat

La futura T-Mobilitat calcularà el preu dels bitllets de manera personalitzada

T-mobilitat webL’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que depèn de la Generalitat, prepara la modificació integral del sistema de transport actual, un fet que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada i que acabarà amb els títols de transport que coneixem actualment, incloses les zones tarifàries.

Aquest projecte ha fet que la integració del transport públic de Sant Andreu de la Barca a la zona tarifària 1, s’hagi ajornat fins a la implantació del nou sistema.

La futura T-Mobilitat, que començarà a implantar-se a àrea de Barcelona aquest 2018 i a la resta de Catalunya l’any 2019, serà una nova targeta de transport que substituirà els títols de transport que coneixem actualment i s’adaptarà a la mobilitat real de cada ciutadà.

La Generalitat té previst fer una prova pilot del nou sistema al mes de febrer, coincidint amb el saló Mobile World Congress que es fa al recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet.

Com funcionarà

La T-Mobilitat permetrà calcular el preu del transport de manera personalitzada i en funció del viatge, els quilòmetres recorreguts i freqüència de pas.

Aquesta targeta unipersonal substituirà gradualment tota la gamma actual de títols de transport.

A l’àrea de Barcelona hi ha actualment 84 títols de transport i amb el nou sistema només es mantindrà un, que canviarà la banda magnètica per un xip, que permetrà, d’una banda crear un sistema de postpagament personalitzat per cada usuari i, per l’altra, incorporar la tecnologia contactless per poder pagar amb targetes, polseres o telèfons intel·ligents, entre d’altres.

Aquesta simplificació afectarà també el sistema actual de les zones tarifàries, que deixarà d’aplicar-se tal i com es actualment.

El nou sistema, segons ha explicat fins al moment la Generalitat, també permetrà fer bonificacions pels usuaris que facin servir el transport públic amb més freqüència.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca participa als fòrums i reunions programats per informar als municipis de l’àrea de Barcelona dels canvis que suposarà aquest nou sistema i les condicions i afectacions que tindran per a la ciutadania.