98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Fem Igualtat – Com escollir jocs no sexistes

Fem Igualtat – Com escollir jocs no sexistes

L’agent d’Igualtat, Rubén Castro ha parlat de la publicitat i l’ús de la imatge sexista a més recomanar-nos la compra de jocs no sexistes.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa la primera campanya municipal pel joc no sexista

campanya sant andreu de la barca_joguines

Regalar una joguina, un llibre o un videojoc no és una qüestió neutral. Quan ho fem estem impulsant una forma de jugar, un futur mode de vida pels nens i nenes.

Si continuem dividint els jocs d’acord amb els patrons tradicionals de gènere, estarem resignant-nos a que els nens i nenes d’avui formin part d’un món desigual i estereotipat.

Si fem crítica, compartim jocs, deixem de banda els complexos, i oblidem els jocs agressius i sexistes els nens i nenes creixeran més lliures i iguals!

Encara que a la pràctica no hi hagi jocs de nois o jocs de noies, nosaltres (les famílies, escoles i fins i tot els mitjans de comunicació) limitem el seu us seguint uns cànons de comportament o d’imatge. De fet, si continuem dividint els jocs d’acord amb els patrons tradicionals de gènere, estarem resignant-nos a que els nens i nenes d’avui formin part d’un món desigual i estereotipat.

La solució no passa tampoc per una inversió, es a dir, que per exemple els nens juguin només amb nines i les nenes només a futbol, sinó que arribem un nou estatus que superi la divisió actual, i permeti que tots els nens i nenes juguin indistintament a tot tipus de jocs (desestimant en tots els casos aquells agressius i violents)

Així, amb l’objectiu de promoure la igualtat de dones i homes i el respecte a la diversitat l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca impulsa una campanya pràctica i pedagògica sota el títol Jugar en igualtat per créixer lliures dirigida a les famílies, centres educatius i ciutadania en general.

 

Consells per adquirir jocs i joguines en igualtat

-No hi ha colors de nens o de nenes

-Tampoc no hi ha joguines de nens o de nenes: poden jugar al mateix.

-Evita joguines, jocs o videojocs violents

-Selecciona joguines adaptades a l’edat del nen o nena

-Fomenta els jocs en equip i cooperatius

-Tracta que la diversitat, orígens o identitats sexuals siguin presents a les joguines

-Combina els jocs tranquils amb altres més actius

-Escolta les seves peticions, però sense dir sí a tot

-Si veieu anuncis o catàlegs de joguines feu-ho en família (comentant-los)

 

+ INFORMACIÓ