98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / FEINA I EMPRESA Alumnes dels instituts de Sant Andreu de la Barca reben informació sobre orientació laboral

FEINA I EMPRESA Alumnes dels instituts de Sant Andreu de la Barca reben informació sobre orientació laboral

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica (Escoles Velles), porta a terme anualment sessions de sensibilització sobre ocupació i autoocupació adreçades als alumnes de secundària.

Fina Soto, tècnica d’orientació i insersió laboral, Noelia Redondo, tècnica en suport a empreses i Toni Mantis, tècnic de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca han comentat le ssessions informatives a l’espai ‘Feina i Empresa’ del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

feina i empresa
Aquest any els alumnes de quart d’ESO dels Instituts de Sant Andreu de la Barca han rebut informació sobre orientació laboral.

Les sessions, teòriques i pràctiques, formen part del programa “Mou-te per l’ocupació”, que organitzen les Escoles Velles des de fa més de deu anys, i en el qual tècniques de la Regidoria es desplacen al institut per realitzar-hi les sessions.

Del 9 de març i fins el 26 d’abril s’han fet les sessions formatives als IES Montserrat Roig i a El Palau.

Es tracta d’una orientació sobre les sortides possibles després de finalitzar l’ESO, on s’informa i assessora sobre

•        Recerca de treball (passes a seguir, com està el mercat laboral, on hem d’anar a buscar feina)

•        Les possibilitats de continuar formant-se: a part de la importància de la formació reglada (com a requisit que demanen les empreses), s’explica que cal formar-se constantment i de manera complementària (hi ha accions tant de pagament com subvencionades)

•        Els criteris a tenir en compte a l’hora de plantejar-se muntar un negoci, fent especial esment de l’anàlisi dels factors que influeixen perquè un negoci tingui èxit