98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Es redueixen un 16,7% els robatoris a Sant Andreu de la Barca en els últims dotze mesos

Es redueixen un 16,7% els robatoris a Sant Andreu de la Barca en els últims dotze mesos

Les dades s’han presentat en la darrera Junta Local de Seguretat celebrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i que ha comptat amb la presència de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil

Els robatoris amb força i/o intimidació mostren una clara davallada del 16,7% i baixen la barrera dels 40 delictes, fa un any era de 42, situant-se després d’aquests 12 mesos en 35 robatoris. Els robatoris amb força a domicili i els robatoris amb força a l’interior de vehicles també disminueixen de mitjana un 13,6% i passen de 88 a 76 casos. De fet, els robatoris amb força a l’interior de vehicles és el tipus de delicte que més baixa amb un 20,4%.

L’alcalde Marc Giribet ha presidit la Junta Local de Seguretat i  ha assenyalat que les dades presentades demostren que  “des de fa dotze mesos, Sant Andreu de la Barca una ciutat més segura”. Giribet també ha destacat les actuacions que s’han dut a terme en temes relacionats amb substàncies estupefaents.

La Policia Local ha presentat les dades sobre la seguretat vial a la ciutat. La principal dada és que els accidents de trànsit han disminuït un 43,5%, passant de 101 a 57 accidents en el darrer any. Cal destacar que els accidents de patinets i vehicles de mobilitat personal també s’han reduït en un 42%, passant de 14 a 8 accidents.

En 7 dels 8 barris existents s’han reduït els accidents, com també ha passat a les 5 artèries de circulació de Sant Andreu.

També s’han reduït el número d’atropellaments en un 26%, al passar de 15 a 11 durant l’últim any. La majoria d’aquests accidents s’han produït per indisciplina i distracció dels conductors dels vehicles. Com a mesura de pacificació del trànsit s’ha destacat la que s’ha posat en marxa als entorns escolars i a la plaça 11 de Setembre.

La Junta de Seguretat Local ha estat presidida per l’alcalde Marc Giribet i amb la presència de Mar Andreu Rojas, en representació de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona,   l’Inspector en Cap de l’ABP Martorell, Òscar Carreras, i el sotsinspector de l’ABP Martorell, Jordi Martín. En representació de la Guàrdia Civil hi ha el Capità en Cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Vilanova i la Geltrú, Carlos Aznar, i pel Cos Nacional de la Policia l’inspector en cap, José Alejandro Marín, i l’inspector Francisco Grueso. en nom de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca hi ha el Cap de la Policia Local, Jordi Català. La Junta ha comptat amb la presència de representants de les formacions del PSC, Vox, Partit Popular i  En Comú Podem.