98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca organitza un matí d’activitats al voltant de les malalties cardiovasculars a favor de la Marató de TV3

L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca organitza un matí d’activitats al voltant de les malalties cardiovasculars a favor de la Marató de TV3

El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

L’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca realitzarà aquest divendres al matí diverses activitats per recaptar fons per la Marató de TV3 amb sessions i informacions al voltant de les malalties cardiovasculars.

Les activitats es duran a terme a l’Espai Jove de 10 a 13 h i al mateix CAP de l’av. Constitució.

CAP
10 h
A l’aula del CAP Av. Constitució: Xerrada “Conviure amb tractament anticoagulant” amb Sonia Martínez, infermera familiar i comunitària

ESPAI JOVE
De 10 a 13 h

-Taller RCP i ús DEA- suport de Infermera Virtual (bicicleta la Salu).

-Aprén a mesurar-te la pressió: material necessari: 2 tensiómetres (piles de recanvi)

-Informació exercicis per cuidar el teu cor.

-Promoció alimentació cardiosaludable

 

Els diners recaptats de les donacions aniran destinats per La Marató TV3.

 

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, una de cada quatre persones mor per problemes al cor o les artèries.

Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat, des dels infants fins a la gent gran. Per això la prevenció és fonamental.

No avisen. I poden arribar quan menys les esperes. Saber-ne els símptomes i actuar ràpid (trucant al 112) pot salvar una vida.

Les malalties cardiovasculars poden afectar diferents òrgans del cos, sobretot les artèries del cor i el cervell, però tenen relació amb tot l’organisme i comparteixen els mateixos factors de risc.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més greus són la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l‘ictus i la mort sobtada.

Són la primera causa d’ingrés hospitalari. I l’ictus és el principal factor de discapacitat a llarg termini.

En les malalties cardiovasculars cada segon compta. La intervenció a temps pot salvar vides.