98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els santandreuencs comenten les accions que duen a terme per tenir cura del Medi Ambient

Els santandreuencs comenten les accions que duen a terme per tenir cura del Medi Ambient

Reciclar, reduir el consum de plàstics,  tancar l’aixeta de l’aigua o rebaixar el consum d’electricitat són algunes de les accions que duen a terme.

Del 5 al 16 de juny del 1972 se celebra la primera gran conferència sobre qüestions relacionades amb el medi ambient, coneguda com a Conferència sobre el Medi Humà o la Conferència d’Estocolm. El seu objectiu era establir una visió comuna sobre ells aspectes bàsics de la protecció i millora del medi ambient. Aquesta conferència, marcaria un punt d’inflexió en el desenvolupament de les polítiques mediambientals internacionals. Per aquest motiu, al desembre del mateix any, l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovava una resolució que establia el 5 de juny com el dia Mundial del Medi Ambient. Amb motiu d’aquesta data, hem sortit al carrer a preguntar als santandreuencs i santandreuenques si reciclen.
També ens expliquen si fan alguna petita acció més per contribuir en la preservació del medi ambient.
Hem preguntat també a  l’Esquinit del Mojito sobre les petites accions que poden fer per contribuir a preservar el medi ambient.

Aquest any, l’ONU centra aquest dia a conscienciar sobre l’ús del plàstic. Asseguren que cada any, a escala mundial, es produeixen més de 400 milions de tones de plàstic i, menys del 10% d’aquesta quantitat es recicla. S’estima que entre 19 i 23 milions de tones de deixalles plàstiques acaben cada any en llacs, rius i mars. Això equival al pes del voltant de 2200 Torre Eiffels juntes. Per a resoldre aquesta crisi, l’ONU assegura que, a banda de les petites accions individuals, els governs, és necessari que el sector privat i altres parts interessades amplifiquin i implementin mesures eficaces.