98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els dies 4 i 5 de març torna el Festival Zero a Sant Andreu de la Barca

Els dies 4 i 5 de març torna el Festival Zero a Sant Andreu de la Barca

*FESTIVAL ZERO*
Última hora
Per inestabilitat meteorològica, l’espectacle CONTAINER, previst per dissabte 5 de març a les 18.00 h, finalment serà al Complex Esportiu L’11.
L’espectacle de dansa COSSOC, a les 20.00 h, es farà al Teatre Núria Espert.

“Puños de harina”, “Container” i  “Cossoc” són les representacions que acollirà Sant Andreu de la Barca. El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas ha donat detalls de les obres que es podran veure enguany.

La representació del cicle és possible gràcies a la participació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al projecte Teatres en Xarxa, que integren d’altres teatres municipals de la província de Barcelona.

VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS 

 

El Aedo Teatro
PUÑOS DE HARINA
04/03/2022 20:30 h

Seguint l’estructura d’un combat de boxa, el monòleg enfronta en deu assalts dues històries de forma paral·lela. D’una banda, descobrirem la història real de Rukeli, el boxejador alemany i gitano que va desafiar el mateix Hitler a l’època de l’Alemanya nazi. El capítol més fosc de la història d’Europa contada des dels ulls d’un jove que només volia sobreviure. D’altra banda, coneixerem Saül, un gitano homosexual que, a l’Espanya rural dels 80, busca la identitat i intenta sobreviure al si d’una família tradicional.

Combat de boxa teatral que explica la història de com Rukeli, Saül i altres gitanos van lluitar, van resistir, van morir i van sobreviure a l’Holocaust i a la societat; però també és la història de com alguns homes s’esforcen per encaixar en el concepte ideal de ser homes de veritat, en un context que els rebutja per la seva raça o orientació sexual.

Premi Teatre 2019 AutorExprés de la Fundación SGAE.
Premi Nazario 2020 a Millor Espectacle del Festival Cultura con Orgullo de Sevilla. 

 

Emília Gargot
CONTAINER
05/03/2022 18:00 h

Aldarulls a l’espai públic virtual. Com a éssers socials, no ens comportem sempre de la mateixa manera, especialment quan ens exposem a l’espai públic. Què passa quan es troben la persona que ets al carrer i aquella que ets rere la pantalla? Morbositat, anonimat, impuls i suport de grup. Ingredients bàsics perquè es doni l’odi a les xarxes socials i descobrir les seves conseqüències.

Espectacle interactiu que recopila tots els elements necessaris perquè es doni l’odi a les xarxes socials a través d’una posada enescena que simula un videojoc i que és conduïda per un personatge provocatiu i carismàtic, un container que es mou sol per radiocontrol i els Whatsapps del públic.

 

Anamaria Klajnšček i Magí Serra
COSSOC
05/03/2022 20:00 h
COSSOC és un duet de dansa per carrer. És una col·laboració entre un ballarí de Catalunya i una ballarina d’Eslovènia. És una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Un moviment de recerca sobre la complexitat i la simplicitat d’una relació. Una finestra d’observació i curiositat per l’espectador, frontera entre un espai públic i privat.
Establint una relació íntima, els dos intèrprets creen una connexió forta, des d’on podr interpel·lar l’entorn i integrar-se amb l’espai. La peça porta al públic per un camí de calma i escolta. Potser la peça no és res més que la recerca d’un lloc on trobar-se amb tranquil·litat