98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els Castellers de l’Adroc aconsegueixen el reconeixement oficial com a colla castellera de ple dret

Els Castellers de l’Adroc aconsegueixen el reconeixement oficial com a colla castellera de ple dret

El cap de la colla castellera, Joan Prats mostra a Ràdio Sant Andreu la satisfacció del reconeixement oficial la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el que suposa ser reconeguts com a colla castellera de ple dret de l’entitat. També ha volgut agraïr a totes aquelles persones que han format part de l’entitat durant tots aquests anys i als ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

L’Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va aprovar, l’any 2013, un protocol d’accés de noves colles establint un període mínim de tres anys durant els quals s’avalua i acompanya el procés de creixement i consolidació de la colla abans no es consideri colla de ple dret.


Un cop acceptada la sol·licitud la colla ingressa a la CCCC amb la majoria de beneficis (inclosa la cobertura de l’assegurança) però sense dret a vot a l’assemblea. Aquest temps amb la consideració de colla en formació es pretén garantir els mínims per sortir a plaça tot tenint en compte el nivell tècnic (la colla ha de dur a plaça actuacions completes entenent-les com a tres castells + pilar descarregats) però també el creixement social i la solvència econòmica.

 

La Colla dels Castellers de l’Adroc iniciava el seu camí el 10 de juny del 2016 aplegant membres de Sant Andreu de la Barca i Pallejà. Els colors lila i negre dels quadres de la camisa representen els colors de les antigues colles castelleres de les dues poblacions.