98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / EL TEMPS – Els termòmetres poden superar els 35 graus els pròxims dies

EL TEMPS – Els termòmetres poden superar els 35 graus els pròxims dies

Carlos Lara, ha fet la previsió meteorològica  marcada per les altes temperatures que podrien superar els 35 graus. Aquest episodi podria allargar-se durant força dies.

L’Ajuntament habilita dos refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor

A partir d’aquest dimecres funcionaran com a refugis climàtics el Casal de la Gent Gran i el Teatre Núria Espert.

L’objectiu és fer front a l’onada de calor prevista per als pròxims dies i els dos espais s’habilitaran en funció de les necessitats de la ciutadania i l’evolució meteorològica.

Es tracta d’equipaments municipals accessibles i segurs on la població tindrà a la seva disposició aigua i seients. L’horari serà de les 11.00 fins a les 18.00 hores.

Amb l’obertura dels refugis climàtics es pretén donar confort tèrmic i descans a la ciutadania.

L’Ajuntament també ha activat el DUPROCIM per risc d’onada de calor.

Una de les altres mesures que l’Ajuntament ha previst de cara a l’episodi d’altes temperatures és el seguiment de les persones majors de 75 anys o persones vulnerables, per interessar-se pel seu estat de salut i facilitar informació sobre com prevenir un cop de calor.

Els divendres del mes de juliol, els infants de la ciutat poden gaudir a les tardes d’activitats i inflables d’aigua al Parc Central.

Davant de les elevades temperatures, cal mantenir-se hidratats i prendre una sèrie de precaucions. Durant el dia, és recomanable tancar les persianes de les finestres de casa on toca el sol.