98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Teatre Núria Espert acull tres documentals en el marc del cicle DocsBarcelona

El Teatre Núria Espert acull tres documentals en el marc del cicle DocsBarcelona

Els documentals es podran veure de forma gratuïta els dies 28 i 29 de maig a la Sala Federico García Lorca.
El regidor de Cultura Juan Pablo Beas, ha donat detalls dels tres documentals que es podran veure a Sant Andreu de la Barca Myanmar Diaries, Aya i El silencio del topo.

Per poder veure els documentals només cal anar al Teatre Núria Espert els dies de la projeccció dels documentals sense cita prèvia.

 

-MYANMAR DIARIES: Dissabte 28 de maig a les 18:00 hores.
-AYA: Diumenge 29 de maig a les 17:00 hores.
-EL SILENCIO DEL TOPO: Diumenge 29 de maig a les 19:00 hores.

MYANMAR DIARIES

El Myanmar Film Collective firma sota l’anonimat aquests poderosos diaris cinematogràfics per denunciar les atrocitats comeses pel general Min Aung Hlaing a Myanmar d’ençà del cop d’estat de 2021. Aquest jove col·lectiu de cineastes anònims es juga la vida per mostrar la crua realitat del seu país. Barrejant el documental i la ficció construeixen un monument cinematogràfic que transmet l’asfíxia de viure en un malson amb vulneracions flagrants dels drets humans.

El cinema i la imaginació com a arma de defensa de l’horror dictatorial. Una obra impactant premiada com a millor documental a la Berlinale 2022.

Un poderós crit de denuncia col·lectiva contra les atrocitats del general Min Aung Hlaing a Myanmar. El cinema com a arma de defensa de l’horror dictatorial.

Versió original amb subtítols en català.

 

AYA

A l’illa de Lahou, a Costa d’Ivori, l’Aya i la seva mare són víctimes de l’escalfament global provocat pels països del nord. El nivell del mar va pujant a poc a poc i obliga als habitants de l’illa a abandonar la seva terra. A l’illa només hi queda un poble, alguns vaixells de pesca i un cementiri condemnats a desaparèixer sota l’aigua. Una història universal amb una protagonista magnètica i vitalista. El relat iniciàtic de l’Aya i el seu primer amor són filmats amb un bellesa inoblidable.

Un híbrid entre la realitat i la ficció que denúncia els efectes del canvi climàtic.

Versiò original amb subtítols en català.

 

EL SILENCIO DEL TOPO

La memorable història del Schindler de Guatemala. A finals dels anys 70, el periodista Elías Barahona, àlies El Topo, es va infiltrar en el govern militar com a cap de premsa del ministre de l’Interior. Barahona es jugava la vida a diari per salvar desenes de dissidents del règim. El 2014, El Topo decideix trencar amb dècades de silenci per declarar en un judici d’estat. La cineasta Anais Taracena l’acompanya amb la seva càmera. Poques setmanes després de declarar, Barahona mor.

Taracena dona veu a l’oblit i segueix les passes de El Topo per recuperar la memòria silenciada de Guatemala.

Versió original amb subtítols en català.