98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Teatre Núria Espert acull el rodatge de la pel·lícula “La Fúria” de Gemma Blasco

El Teatre Núria Espert acull el rodatge de la pel·lícula “La Fúria” de Gemma Blasco

Amb un repartiment encapçalat per Àngela Cervantes, Àlex Monner i Ana Torrent, el teatre de Sant Andreu de la Barca forma part dels escenaris del primer llargmetratge de la directora catalana.

La directora Gemma Blasco  ha destacat que es tracta d’un “teatre espectacular, molt industrial, amb espais molt oberts i amb una platea molt particular”. Una part de la pel·lícula transcorre en un teatre i l’equip de localització va veure en el Teatre Núria Espert un bon lloc per rodar “La Fúria”.

La directora Gemma Blasco preparant el rodatge de la pel·lícula La Fúria.

La Fúria,  està protagonitzada per l’Alexandra (Àngela Cervantes), una jove actriu que és violada en una festa de Cap d’Any. Durant un any s’enfrontarà a la culpa, el fàstic i la vergonya. Mentre intenta canalitzar-ho a través de la interpretació del venjatiu personatge de Medea, el seu germà Adrián (Àlex Monner) prendrà les seves pròpies decisions.

El teatre, i concretament la tragèdia grega Medea, li serviran a la jove actriu per canalitzar la seva situació. El paper d’Alexandra l’interpreta Àngela Cervantes (Chavalas, La maternal), guanyadora dues vegades guanyadora del Gaudí a la millor actriu secundària. És la primera vegada que Cervantes interpretat un paper de protagonista en una pel·lícula. En aquesta ocasió està acompanyada l’Àlex Monner (Polseres vermelles, Mediterràneo, La hija de un ladrón), que interpreta el paper del seu germà. L’actriu Ana Torrent (El espíritu de la colmena, Tesis), també compta amb una participació en la pel·lícula i també ha estat present en el rodatge a Sant Andreu de la Barca.

La directora i coguionista de “La Fúria”, Gemma Blasco assegura que “les pel·lícules que tracten les agressions sexuals generalment se centren en la delicadesa i la fragilitat, en allò femení des del romàntic i estètic, fins i tot a vegades des del pamfletari. I jo em moro de ganes d’explicar aquesta pel·lícula en femení, però amb una mirada femenina que rugeixi, des d’allò brut, des de la violència i la vergonya”.

Gemma Blasco, directora de La Fúria

Recorda que “Sempre vaig saber que faria una pel·lícula sobre la violència sexual i no estava d’acord com s’havien tractat”. Assegura estar gaudint de l’experiència del rodatge i de comptar amb actrius com Àngela Cervantes.

Precisament l’actriu Àngela Cervantes confessa “mai havia fet un paper protagonista i a l’inici tenia molta por, però m’he anat preparant per al paper”. Cervantes i Blasco es coneixen des de l’institut i confessen ser molt bones amigues. La directora sempre li havia parlat de la seva pel·lícula amb el desig que Àngela Cervantes fos algun dia la protagonista.

L’actriu es mostra encantada de poder treballar amb Àlex Monner i Ana Torrent a qui considera un emblema del cinema espanyol.

Ana Torrent participa a “La Fúria” interpretant el paper de Diana, una actriu i directora de teatre. Torrent recorda que es tracta d’una “història molt dura de violència i destaca la forma en què la protagonista canalitza tota la ràbia i els seus sentiments”. Sobre el seu paper afegeix que es tractaria d’un “personatge com una llum que ajuda la protagonista a canalitzar tots aquests sentiments”.

Àngela Cervantes i Ana Torrent en un descans del rodatge al Teatre Núria Espert

Torrent també ha valorat el rodatge de la pel·lícula del Teatre Núria Espert “he vist Teatre Núria Espert i plaça Federico García Lorca i he pensat, caram quin lloc. Amb tot això ja et dona suficient energia”. La reconeguda actriu espanyola confessa “He admirat molt a Núria Espert com a actriu i tota la seva trajectòria”. Tot i no haver coincidit professionalment amb l’actriu catalana, comenta que “almenys he compartit el seu teatre i estic al teatre que porta el seu nom”.

Ràdio Sant Andreu ha conversat amb la directora Gemma Blasco i les actrius Àngela Cervantes i Ana Torrent.

Fotografies, text i àudio: Jordi Milian – Ràdio Sant Andreu