98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El portal XTEC de la Generalitat de Catalunya es fa ressò del ràdioteatre contra la violència de gènere

El portal XTEC de la Generalitat de Catalunya es fa ressò del ràdioteatre contra la violència de gènere

Aquesta iniciativa forma part del projecte de la campanya col·laborativa contra la violència masclista de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i ha comptat amb la participació d’alumnes de Institut el Palau i Ràdio Sant Andreu.

Ràdioteatre IES EL PALAU 02Aquest primer ràdio-teatre s’ha realitzat amb alumnes de diferents nivells d’ESO de l’Institut El Palau, que han participat en el disseny, redacció i interpretació d’aquesta obra radiofònica.

L’objectiu es que la gent jove es conscienciï per relacionar-se de forma igualitària, coneixent els recursos i estratègies contra la violència masclista.

Aquest projecte compta també amb la col·laboració del professorat dels instituts i de Ràdio Sant Andreu, fent possible el trasllat de l’estudi al mateix centre educatiu.

A més, ha comptat amb una bona acollida i fins i tot el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ho ha recollit al seu portal XTEC per a tots els centres de Catalunya. Tanmateix altres ens com el Consell Comarcal estan fent difusió d’aquesta primera obra.

Com a part d’aquest projecte s’està preparant una Guía per prevenir relacions abusives amb les vinyetes i textos que també han fet joves de la ciutat, de forma que aquests recursos formaran part dels nous cursos per la igualtat que es posaran en marxa a partir de setembre.

D’aquesta forma es dona protagonisme a la gent jove per que siguin agents actius en construir una societat més igualitària.