98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El cònsol del Japó visita Sant Andreu de la Barca coincidint amb l’inici de les classes de llengua japonesa a l’Institut Montserrat Roig

El cònsol del Japó visita Sant Andreu de la Barca coincidint amb l’inici de les classes de llengua japonesa a l’Institut Montserrat Roig

Aquest és el primer any que l’institut santandreuenc ofereix la llengua japonesa com a matèria optativa a 2n d’ESO. De fet, a Catalunya només 10 instituts ofereixen aquesta especialitat i l’institut Montserrat Roig, compta amb dos professors com són Sergi Garcés i la Cristina Sans que tenen amb l’acreditació necessària per oferir classes de llengua japonesa.

L’acte celebrat al Teatre Núria Espert ha comptat amb la presència del cònsol del Japó, a Yasushi Sato, l’alcalde Marc Giribet, la directora de la Fundación JaponKeiko Morito, i representants del departament d’Educació i alumnes del centre escolar.

El cònsol del Japó ha destacat la importància d’aprendre la llengua per enfortir lligams entre Catalunya i el Japó. També ha recordat que l’anime i el manga són la principal la porta d’entrada a la cultura japonesa.

Catalunya és pionera en la introducció de la llengua japonesa com a matèria optativa a secundària

En el seu discurs, l’alcalde Marc Giribet ha assenyalat la importància de les llengües pel que fa a la integració social i la riquesa cultural i de coneixements.

L’acte ha finalitzat amb una mostra de taiko amb tambors tradicionals japonesos.

 

Aquesta iniciativa va sorgir al maig quan des del departament de llengües estrangeres d’origen van comunicar a l’institut que entre l’equip docent comptaven amb dos professors amb l’acreditació per impartir llengua japonesa.

A tota Catalunya només 41 professors tenen aquesta acreditació i dos formen part de l’equip docent de l’institut com són Sergi Garcés, docent de llengua Japonesa i anglesa i Cristina Sans i Mestre, docent de llengua catalana i japonesa.

La Fundació Japón ha estat molt interessada a dur a terme aquest projecte i al juliol va oferir una formació específica on es van presentar deu instituts.