98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Consell de Ministres aprova impugnar el nou 9-N al Tribunal Constitucional

El Consell de Ministres aprova impugnar el nou 9-N al Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional decidirà el proper  dimarts si, com va fer amb la primera proposta, suspèn aquest nou format.

Soraya  Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol  ha comentat la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, el nou format del  nou 9N ”no té  cap base legal ni les mínimes garanties democràtiques pel fet que el procés “no té cens, ni administració electoral i està pilotat per qui defensa un resultat concret”.

Des de l’àmbit local l’ANC-SAB  publicava ahir dijous un comunicat on denunciava la denegació de la petició que  aquesta territorial de l’Assemblea Nacional Catalana  pogués penjar le  pancartes de la campanya  Ara és l’hora a Sant Andreu de la Barca.

En un comunicat l’ANC de Sant Andreu de la Barca comentava que segons el seu parer,  l’ajuntament no contempla a la territorial de la Barca com a  entitat sense ànim de lucre ni com associació, tot i estar legalment constituïda, o que no entén de “interès   general”  una  campanya que s’està portant  a terme  a tot Catalunya com la de  Ara és l’hora.

Davant d’aquest fet, segons ha pogut saber, Ràdio Sant Andreu,  l’Ajuntament  ‘l’únic ha fet és aplicar l’ordenança de convivència ciutadana que regula la utilització dels espais comuns i que contempla la col·locació de pancartes durant actes concrets però no per a un temps més llarg.