98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El comerç local col·labora amb la Xarxa de Punts Violeta contra la violència masclista

El comerç local col·labora amb la Xarxa de Punts Violeta contra la violència masclista

“La violència de gènere és, sens dubte, una de les principals xacres que afrontem a la nostra societat. Una xacra que acaba amb la via de les persones senzillament pel seu gènere”. Amb aquestes paraules començava l’alcaldessa Ana Alba una carta adreçada als comerciants de Sant Andreu de la Barca animant a que s’adhereixin a la xarxa de comerços punt violeta.

Justament ara fa un any s’activava la campanya, arrel d’una iniciativa impulsada pel ministeri d’igualtat, en que comerços i empreses esdevinguin punts de referència per a la ciutadania en cas de patir una situació de violència i puguin acudir-hi. Aquests punts és el que es coneix com a punt violeta. L’Agrupació de Comerç i Serveis de Sant Andreu de la Barca, l’Associació de Concessionats del Mercat i l’Associació de Comerciants del Barri de la Solana s’han adherit a la iniciativa.

Gairebé una vuitantena de dones han mort en el que portem d’any pel simple fet de ser dones. Amb propostes com aquesta i tothom aportant el que pugui, pot ser amb els anys s’aconseguirà que la xifra sigui 0.