98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Club de Futbol Sant Andreu i altres club del Baix Llobregat s’uneixen per dir prou al masclisme

El Club de Futbol Sant Andreu i altres club del Baix Llobregat s’uneixen per dir prou al masclisme

Arran dels fets es van produir el passat cap de setmana quan un entrenador del CFB Marc Bartra va adreçar-se amb un to masclista a una entrenadora de l’EF Olesa. El Club de Futbol Sant Andreu i altres clubs de la comarca  han decidit emetre un comunicat.

La Federació Catalana de Futbol ha decidit no sancionar aquestes paraules perquè “no hi ha testimoni fefaent de les mateixes”. Per aquest motiu el Club de Futbol Sant Andreu i nou clubs més han decidit emetre un comunicat per lamentar aquesta actitud i recorden que “Aquest tipus d’actituds són inadmissibles, en l’esport i en el dia a dia, per això els clubs del Baix Llobregat ens hi posicionem en contra no podem tolerar ni silenciar comportaments com els que es van presenciar.”.

El comunicat recorda que “L’incident protagonitzat per l’entrenador del Marc Bartra envers l’entrenadora del CF EFO 87 és una mostra clara de la intolerància i la manca de respecte que no tenen cabuda en cap àmbit, menys encara en l’educatiu i formatiu com és l’esport. Aquest tipus de persones no poden ni han de ser models de educadors dels nostres fills i filles.

Sobre la resposta de la federació “La Federació Catalana de Futbol com associació i defensora dels valors de l’esport no pot deixar passar aquesta situació sense prendre mesures per erradicar aquestes conductes, per tant no pot permetre que el seu Comitè de Competició responsable i executiu de sancions que siguin intimidatòries per tal de treure aquestes sinergies d’una vegada per totes, no pot amargar-se darrera d’una excusa tant dèbil com la de que “les expressions denunciades pel club local, tot i reprovables, no poden ser objecte de sanció, atès que no hi testimoni fefaent de les mateixes, motiu pel qual procedeix l’arxiu del present testimoni”.

Els club sigants del comunicat demanen “És hora de plantar cara i alçar la veu contra aquests comportaments masclistes i contraris als valors que defensem. Hem de treballar junts per erradicar-los dels terrenys de joc i de la societat en general. Cal una acció contundent, tant a nivell de federacions esportives com de la societat en conjunt, per posar fi a aquesta cultura de desigualtat i manca de respecte. Aquesta decisió suposa un pas endarrere en la defensa dels valors referenciats i una indefensió absoluta per la víctima d’aquesta situació. Per tant demanem a la Federació Catalana de Futbol que es defineixi públicament dels valor que defensa i les actuacions que que durà a terme. El futbol i l’esport en general són eines poderoses per educar en valors com la generositat, la igualtat i, sobretot, el respecte. No permetem que aquests valors siguin eclipsats per actituds inacceptables.