98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Centre d’Alta Resolució ja és una realitat a Sant Andreu de la Barca

El Centre d’Alta Resolució ja és una realitat a Sant Andreu de la Barca

El CAR és un projecte pioner que evitarà el desplaçament dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca a l’Hospital de Martorell o a altres serveis d’urgències.

Presentació CAR de Sant Andreu de la Barca
El CAP/CUAP de La Solana és transformà de forma progressiva en   un Centre d’Alta Resolució que atengui i resolgui noves patologies tenint com a base l’equip d’atenció primària i els nous mitjans que s’incorporaran.

Aquest nou Centre d’Alta Resolució sorgeix d’un resolució del Parlament de Catalunya que va aprovar el 14 d’octubre per unanimitat.
El nou CAR de Sant Andreu de la Barca és un projecte pioner en el territori que té com a principal objectiu que els equips d’atenció primària puguin resoldre més  patologies per tal d’evitar el desplaçament dels veïns a l’Hospital de Martorell o a altres serveis d’urgències.

Representants del Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut, el Servei Català de la Salut i els alcaldes de cinc municipis de la zona s’han reunit a Sant Andreu de la Barca en la presentació del projecte.

Aquest nou CAR, en el que es convertirà progressivament el CAP/CUAP, és una experiència que s’implantarà a altres territoris seguint l’exemple de Sant Andreu de la Barca.

 Reportatge:

 

Fotografies de l’acte.

 

 

A la reunió han participat Carme Esteve (Gerent de l’àmbit Barcelona Metropolitana. Regió Sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut), Joan Parellada (Director del Sector Sanitari del Vallès Occidental Oest del Servei Català de la Salut), Carme Riera (Gerent de la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent de l’Institut Català de la Salut), Asunción Jiménez (Directora del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord de l’Institut Català de la Salut), Montse Grané (Adjunta Participació Social i Local en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), Enric Llorca (Alcalde de Sant Andreu de la Barca), Ismael Álvarez (Alcalde de Pallejà), Lluís Tomàs (Alcalde Castellví de Rosanes), Dolors Conde (Alcaldessa de Castellbisbal) i Rosa Boladeras (Alcaldessa de Corbera de Llobregat).