98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La Directora de l’Oficina Regional Europea de l’OMS, Monika Kosinska qualifica d”ambiciós’ el projecte de la recuperació del riu Llobregat a Sant Andreu de la Barca

La Directora de l’Oficina Regional Europea de l’OMS, Monika Kosinska qualifica d”ambiciós’ el projecte de la recuperació del riu Llobregat a Sant Andreu de la Barca

Visita OMS projecte riu Llobregat -01

La Directora de l’Oficina Regional Europea de l’OMS, Monika Kosinska,  ha volgut conèixer in situ el projecte i s’ha traslladat a Sant Andreu de la Barca on ha mantingut una reunió amb l’alcalde Enric Llorca, el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramon Torra i Cristina Pérez subdirectora de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a més de representants de l’empresa Celsa.

Visita OMS projecte riu Llobregat -05

El projecte suposarà una millora de l’entorn fluvial amb la creació d’un espai cívic i per a l’ús ciutadà a més de millorar la connectivitat amb el parc de la Solana i amb la Font de l’Hermano.

Visita OMS projecte riu Llobregat -03

Ja fa uns mesos que es van donar detalls del projecte on es destacava que al nou espai conviuran vianants i bicicletes i s’instal·laran màquines per fer exercici. La nova zona serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda i l’actuació suposarà la recuperació i promoció de la flora i la fauna del riu creant un espai d’educació ambiental.

Es tracta d’un projecte molt transversal entre l’Ajuntament, l’AMB, la Generalitat que comptarà també amb la col·laboració d capital privat de l’empresa Celsa.

La Directora de l’oficina regional de l’OMS a Europa, Monika Kosinska ha destacat que el projecte ‘inclou diversos camps com els socials, econòmics i els referents a la salut’.

Visita OMS projecte riu Llobregat -02

L’inici de les obres serà imminent i tindran una durada d’uns 4 o 5 mesos de durada.

Un dels aspectes més destacats del projecte és que per primera vegada a Catalunya es farà un estudi per analitzar les millores que suposa per a la salut de les persones una actuació urbanística.

Visita OMS projecte riu Llobregat -04