98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La Diputació de Barcelona destinarà 1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis

La Diputació de Barcelona destinarà 1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis

Els 1.000 milions és una inversió a tres anys i els primers 100 milions  formen part d’un Pla de Xoc dotat amb per fer front de forma imminent als efectes de la pandèmia de la COVID-19.

 

L’objectiu de la Diputació és garantir la solvència dels ajuntaments, reforçar l’atenció als més vulnerables i reactivar el teixit econòmic, social i cultural dels municipis de la demarcació de Barcelona.

El Pla de Xoc destina 15 milions d’euros al pagament de les despeses corrents i extraordinàries que, a causa de la COVID-19, han hagut de fer els ajuntaments. Dins el programa Cap municipi enrere s’inclouen despeses com, per exemple, l’habilitació d’espais i equipaments d’acord amb els criteris de distanciament social, l’adquisició de la tecnologia necessària per a teletreballar o l’ampliació dels cementiris municipals.

El Pla destina 15 milions més al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social que han hagut d’assumir els ajuntaments durant la crisi. És el cas, entre d’altres, de l’ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), de l’oferiment del servei d’àpat a domicili, de l’oferta de places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d’urgència, o, finalment,  dels serveis d’informació i atenció a les dones en casos de violència masclista durant el confinament.

La tercera línia de suport  és  la millora de camins municipals, amb una partida de 10 milions d’euros. El programa va destinat a la millora dels camins públics i d’ús públic dels  municipis de menys de 20.000 habitants. El repartiment està previst segons els quilòmetres de camins de cada municipi i, també, seguint criteris d’impacte social i econòmic.

Suport a l’economia local i a l’ocupació on s’hi destinen 30 milions d’euros del Pla de Xoc. Entre d’altres mesures, aquesta línia preveu suport econòmic i acompanyament tècnic als ajuntaments que disposen de mercat municipal per a què contractin plataformes tecnològiques de venda on-line; suport econòmic per a reforçar els Serveis Locals d’Ocupació i les Oficines Tècniques Laborals i ajuts per a impulsar el treball, el talent i la tecnologia.

El Pla de Xoc es completa amb una línia de suport per pal·liar la situació de la cultura, l’educació i l’esport, amb 30 milions d’euros més.

Infografia_1_alta