98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La DGT endurirà les sancions vinculades al carnet per punts

La DGT endurirà les sancions vinculades al carnet per punts

Es castigarà amb més duresa l’ús del mòbil i redueix a 30 quilòmetres per hora el límit de velocitat en vies urbanes d’un sol carril. També treurà de les voreres els patinets elèctrics.

El govern espanyol endurirà a partir del gener les sancions vinculades al carnet per punts 15 anys després de l’entrada en vigor.

conducir

Pugen de 3 a 6 punts els que es restaran per conduir subjectant amb la mà un mòbil i de 3 a 4 no fer ús del cinturó de seguretat, casc o sistema de retenció infantil.

Pèrdua de 3 punts i multa de 500 euros per portar mecanismes de detecció de radars al vehicle.

El Reglament General Circulació modifica la velocitat a les ciutats: 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació, 50 km/h en vies de 2 o més carrils per sentit i 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada

El Reglament General de Vehicles defineix els vehicles de mobilitat personal i prohibeix la seva circulació per vies interurbanes, travessies, voreres, túnels urbans i autovies i/o autopistes que transcorrin dins de poblat i hauran de disposar d’un certificat de circulació

Tipifica com a infracció greu “portar en el vehicle” mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres, la qual cosa suposarà la sanció de 500 euros i la pèrdua de tres punts. En l’actualitat només està sancionat l’ús d’aquests dispositius durant la conducció, però l’experiència ha demostrat que, davant un control viari, els conductors els desactiven per a impedir que els agents de circulació puguin acreditar la seva utilització, per la qual cosa una vegada aprovada la reforma se sancionarà la seva mera tinença.

Inclou una nova infracció molt greu, cometre frau en els exàmens de conduir utilitzant dispositius d’intercomunicació no autoritzats. La sanció serà de 500 euros i penalització de 6 mesos sense poder presentar-se a l’examen.