98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Detingut un veí de Sant Andreu de la Barca per simulació de delictes en denunciar dues vegades el robatori dels mateixos objectes

Detingut un veí de Sant Andreu de la Barca per simulació de delictes en denunciar dues vegades el robatori dels mateixos objectes

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home després de comprovar que ja havia denunciat el 2015 el furt i el robatori violent de la mateixa tauleta electrònica i rellotge

logo_mossos_desquadraAgents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dijous 1 de febrer, un home de nacionalitat espanyola, 32 anys i veí de Sant Andreu de la Barca, com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa.

La investigació es va iniciar el 23 de novembre de 2017 quan un home va denunciar haver estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública a Sant Andreu de la Barca.

Poc després, els investigadors van esbrinar que, entre els objectes presumptament sostrets el 23 de novembre hi havia, entre d’altres, una tauleta electrònica i un rellotge que el mateix denunciat ja havia denunciat com a sostrets en dos robatoris previs, un robatori violent a Sant Andreu de la Barca i un furt a l’estació de Sants, tots dos el 2015.

Les gestions realitzades amb les companyies asseguradores van demostrar que ja havien indemnitzat la víctima en dues ocasions, és a dir, totes les vegades que havia denunciat els robatoris.

Amb tots aquests indicis, el investigadors van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa perquè ja havia cobrat de les asseguradores en tres ocasions el valor dels objectes denunciats com a sostrets.
El detingut serà citat en breu en seu judicial.

UNA DENÚNCIA FALSA ÉS DELICTE

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la denúncia falsa es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per simulació de ser responsable o víctima d’un fet delictiu és una pena multa d’entre sis i dotze mesos.

L’objectiu de les denúncies falses és cobrar de les asseguradores, el que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.