98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Detingut el pressumpte autor de l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell

Detingut el pressumpte autor de l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell

Mossos d’Esquadra han comunicat la detenció aquest dilluns d’un home de Castellví de Rosanes com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu. En una investigació conjunta amb Agents Rurals va fer possible indentificar a la persona  a partir dels indicis recollits al punt d’inici del foc.

La guspira d’una soldadura va provocar l’incendi  que va cremar unes 200 hectàrees  i per tant es tracta d’una negligència, al fer treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal.

agents rurals

La investigació dels fets va començar el mateix dimarts dia 13 de juliol quan diversos agents del Cos d’Agents Rurals, a partir de les dades recollides per testimonis i amb els vestigis del foc, van poder determinar l’àrea d’inici del foc.

Els agents actuants van determinar que s’havien estat realitzant uns treballs mecànics en una tanca perimetral d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van poder recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barilles de soldar. Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar a una persona com a presumpte responsable d’aquests fets.

Al llarg de la investigació, els agents rurals també van treballar la possibilitat que el foc s’hagués pogut produir a partir d’una línia elèctrica que transcorre la zona. La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri del Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi al no apreciar-se cap anomalia.

El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències dels Mossos d’Esquadra i demà passarà a disposició judicial.

 

Negligència greu

La realització de treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal, i del 15 de març al 15 d’octubre cal disposar d’una autorització administrativa per a poder-la realitzar en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa la realització d’aquests fets esdevenen una negligència greu.

 

 

2021071411252317085