98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Detingut un agent d’assegurances a Sant Andreu de la Barca per estafar més de 100.000 euros

Detingut un agent d’assegurances a Sant Andreu de la Barca per estafar més de 100.000 euros

Segons han comunicat els Mossos d’Esquadra l’home de 43 anys i veí de Castellbisbal  oferia un descompte en l’import de la pòlissa si la pagaven en metàl·lic i quan aconseguia els diners la donava d’alta, els lliurava un rebut i immediatament la cancel·lava i, per tant, els clients no estaven coberts.

logo_mossos_desquadraSegons fons policials l’estafa pot superar els  100.000 euros i el nombre per persones estafades unes 200

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castellbisbal, com a presumpte autor dels delictes d’estafa continuada i d’apropiació indeguda a més  va utilitzar els comptes bancaris, sense el seu consentiment, de fins a 12 familiars seus, alguns d’ells ja morts, per a obrir i tancar les pòlisses fictícies que els clients havien pagat en efectiu

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia d’estafa presentada davant la Policia Local de Sant Andreu de la Barca a principis del mes de novembre de l’any passat. Paral·lelament, la companyia d’assegurances perjudicada per l’estafa també va denunciar els fets en un Jutjat d’Instrucció de Martorell pel presumpte delicte d’estafa continuada.

L’asseguradora va denunciar que alguns dels seus clients s’havien posat en contacte directament amb la central asseguradora per a comunicar alguna incidència a la llar, o al seu vehicle, que els cobria la pòlissa. Ara bé, la companyia es trobava amb el fet que no constava cap pòlissa d’assegurança contractada vigent, tot i que els clients tenien número de pòlissa assignat i fins i tot rebut oficial de l’asseguradora.

Per aquests fets denunciats per la companyia asseguradora estafada, els mossos van detenir-lo el desembre de 2016 i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Una vegada en llibertat, lluny de deixar la seva activitat delictiva i donat que la primera companyia ja li havia retirat la seva representació oficial, va continuar cometent el mateix tipus d’estafes, però amb pòlisses de dues companyies d’àmbit estatal diferents, fets pels quals se’l va tornar a detenir a finals de febrer.

Com a resultat de la investigació s’han detectat 70 víctimes de la primera companyia, però el seu nombre és força més gran, ja que el mateix autor va estafar dues asseguradores més d’abast estatal.

La primera i principal asseguradora perjudicada, de qui era agent oficial, reconeix un total de més de 100.000 euros estafats. Aquesta companyia ja ha compensat 167 víctimes, algunes de les quals encara no han denunciat els fets, per un import total de 40.870,47 euros.

Per aquesta segona detenció, l’home va passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta a l’espera de rebre més denúncies de més víctimes de l’estafa.