98.0 fm En directe Signal
Home / Societat / Detinguda una dona que es feia passar per falsa operària de gas per estafar i robar en tres domicilis de Sant Andreu de la Barca

Detinguda una dona que es feia passar per falsa operària de gas per estafar i robar en tres domicilis de Sant Andreu de la Barca

La detenció és el resultat d’una investigació oberta a partir del dia 26 de gener d’aquest any, quan tres víctimes van denunciar la possible presència de dos falsos operaris del gas als seus habitatges, ubicats a Sant Andreu de la Barca.

logo_mossos_desquadra

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir el passat dia 10 de març (Baix Llobregat), com a presumpte autora d’un delicte continuat d’estafa, un delicte d’intrusisme i una falta de furt a Sant Andreu de la Barca.

La detinguda, una dona de 29 anys, nacionalitat espanyola i veïna del Prat de Llobregat, actuava amb dues persones més.

Aquest grup estava perfectament organitzat i cadascun dels seus membres complia una tasca, des de la telefonista que trucava les víctimes per concretar una visita per realitzar la revisió del gas, fins els dos falsos operaris que anaven als domicilis.

Tant la telefonista com l’home que acompanyava la detinguda en les presumptes revisions van quedar imputats, la telefonista per un delicte d’obstrucció a la investigació i l’home pels mateixos fets que la persona detinguda.

Segons les víctimes, els operaris els van dir que la instal·lació estava defectuosa i que havien de realitzar una reparació d’urgència. A més, els estafadors demanaven 390 euros en metàl·lic per la reparació, que s’havien de pagar a l’instant.

En cas que la víctima no disposés de tota la quantitat li feien pagar el que tenia en efectiu en aquell moment. Si es negava a pagar, els estafadors amenaçaven en tallar el subministrament. Amb aquest mètode van arribar a estafar 300 euros. A més, en una de les estafes, van sostreure el moneder d’una de les víctimes que tenia sobre la taula del menjador.

Immediatament després que els mossos tinguessin coneixement de les denúncies, van iniciar una investigació policial per tal d’identificar i localitzar als lladres. La investigació va concloure el passat 10 de març amb la detenció de la falsa operària de gas com a presumpte autora d’estafa i la imputació dels dos altres membre d’aquest grup i la imputació dels altres dos integrants.

La detinguda, amb dos antecedents, haurà de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia quan sigui requerida.

 

RECOMANACIONS I PREVENCIÓ

Des del Cos de Mossos d’Esquadra es recomana desconfiar de visites inesperades d’empreses instal·ladores de gas, de la llum, aigua o altres serveis de telecomunicacions que venen al domicili per realitzar una revisió. L’empresa de subministrament prèviament sempre envia un avís al client abans de fer la revisió.
Cal demanar sempre a l’operari el carnet oficial professional, que l’acredita com a instal·lador autoritzat per la Generalitat.

A més, abans de fer cap revisió o reparació cal demanar un pressupost, el qual no comporta la seva acceptació si s’està en desacord amb el preu.  En cas de dubte s’ha de contactar amb l’empresa subministradora a través dels números de telèfons que consten a les factures.

Per altra banda, s’ha de tenir en compte que els estafadors del gas o altres serveis acostumen a actuar en parella. Per tant, en cas que siguin dues persones sospitem d’entrada i fem les comprovacions oportunes. En el cas que permeteu l’entrada al domicili és important no deixar sol a l’operari, ja que en ocasions aprofiten per furtar objectes de valor.

A les persones que han estat víctimes d’un delicte cal que truquin ràpidament al  telèfon d’emergències 112 per alertar a la policia. És important facilitar la major quantitat d’informació dels autors, característiques físiques, forma de vestir, direcció de fugida i matrícula del vehicle. I sobretot, s’ha d’evitar sempre un possible enfrontament.