98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Detinguda una dona especialitzada en furts a dones d’edat avançada al Baix Llobregat

Detinguda una dona especialitzada en furts a dones d’edat avançada al Baix Llobregat

Simulava demanar signatures per una associació de nens discapacitats i aprofitava la distracció de la víctima per sostreure-li les seves pertinences

logo_mossos_desquadraAgents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir el passat 2 de juny una dona de 24 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona com a presumpte autora d’un delicte de furt i falsificació documental a la localitat d’Esparreguera (Baix Llobregat).

Els fets van succeir el mateix dia 2 de juny al matí quan agents de la unitat d’investigació van observar com la presumpta autora dels fets s’apropava a una dona d’edat avançada i li demanava que signes uns papers.

Habitualment aquestes persones demanen signatures per ajudar a suposades associacions sense ànim de lucre amb l’objectiu d’apropar-se a les víctimes i sostreure’ls joies o diners.

En aquell moment la detinguda va abraçar la víctima i li va començar a donar petons, aprofitant aquell per estirar la cadena d’or que portava la dona al coll.

Els agents van actuar d’immediat i amb el suport d’una dotació uniformada van aconseguir aturar i detenir l’autora del delicte.

En posterioritat els agents van comprovar que la suposada associació per a la qual demanava signatures no existia. A més, es va constatar que a la persona detinguda li constava una ordre pendent de detenció emesa pel Cos Nacional de Policia de Múrcia per fets similars en aquesta localitat.

La detinguda que tenia nombrosos antecedents per fets similars, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Recordar que les autores d’aquesta tipologia delictiva es centren en buscar víctimes d’edat avançada i amb l’excusa de demanar signatures per ajudar a suposades associacions que treballen per a nens amb discapacitats s’apropen, abracen i petonegen a les víctimes moment que aprofiten per a sostreure els objectes de valor que puguin portar.

Font:Mossos d’Esquadra