98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – La torre embruixada

Descobrint Jocs – La torre embruixada

Miquel Jornet ens recomana el  joc de taula familiar ‘La torre embruixada’ a l’espai ‘Descobrint Jocs’ del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

Descobrint jocs la torre embruixada

No he pogut estar-me de definir aquesta joia del matrimoni Brand anomenada La Torre Embruixada com a “Mi Primer Sombras Sobre Londres“. I és que pels que coneixeu l’obra mestra dels jocs de taula per a adults Sombras Sobre Londres (Gabriele Mari i Gianluca Santopietro), veureu que podreu jugar amb els vostres fills a un joc infantil que hi tindrà moltes analogies i salvarà molt bé certs aspectes que no poden pertànyer, per lògica, a un joc infantil… el primer de tots: el tema.

Comencem per les semblances. A ambdós jocs hi ha faccions oposades, asimetries, informació oculta que afavoreix el bluffing(“faroleig”) per part dels malvats i una persecució. Ara bé, la persecució al joc adult és crua i directa (els policies han de trobar al jugador que fa de Jack) i al joc infantil és indirecta (els bons i el dolent han de trobar unes claus).

Per acabar, tampoc he pogut evitar relacionar el tema de La Torre Embruixada amb el de la pel·lícula de Jim Henson de 1986 Laberint. El bruixot Niudecorb ara és David Bowie i en Robin s’ha convertit en Jennifer Connelly… si sou mares i pares nostàlgics, com jo, potser també us és fàcil canviar els papers principals d’un joc que per només 12€ (en aquesta ajustadíssima i molt més accessible nova edició), val molt la pena tenir al prestatge d’una bona ludoteca familiar.