98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – ‘Sagrada’, un joc de taula inspirat en la Sagrada Família

Descobrint Jocs – ‘Sagrada’, un joc de taula inspirat en la Sagrada Família

Miquel Jornet ens ha recomanat un nou joc de taula a l’espai ‘Descobrint Jocs’ del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

dj164Sempre és curiós veure com els altres parlen de la teva ciutat, com la valoren, en què s’hi fixen més i menys i, el més important, com la reprodueixen.

En els jocs també tenim aproximacions com la que van fer els venecians Marco Maggi i Francesco Nepitello amb Barcelona: La Rosa de Foc l’any 2016. Inevitablement els autors també es fixen en les icones barcelonines i, de les més importants que tenim, trobem la Sagrada Família.

Dos autors de jocs canadencs, l’Adrian Adamescu i el Daryl Andrews, han posat el focus en les rosasses de la Sagrada Família. Per recrear i simular la seva creació ens proposen un joc de draft (o tria) de daus de colors i construcció de patrons. Sagrada ha cridat l’atenció de molta gent, l’art de la portada no et deixa indiferent (jo sóc dels que pensa que amb Altiplano són dues de les portades que poden envellir pitjor en els pròxims anys), i ha tingut nominacions a diferents premis interessants. És un bon joc, i hi ha dos elements que fan molt factible que Devir el pugui publicar al nostre territori: el tema i que per clàusules i drets de tanteig entre empreses l’editorial catalana no ha pogut treure finalment l’edició en castellà d’Azul (jocs en principi un xic diferents, però que juguen en la mateixa lliga de jocs per a tots els públics).