98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Rolling Japan

Descobrint Jocs – Rolling Japan

Aquí seguim descobrint jocs a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu! I avui ho fem de veritat, perquè iniciem l’any amb un joc importat del Japó molt poc conegut al vell continent i que es diu Rolling Japan.

Un joc de l’autor Hisashi Hayashi, conegut per fer coses tan rares comString Railway (del que vam parlar a la secció DJ22 del 24 de maig del 2013) o jocs petits però amb cert rerefons com Sail to India (del que ben segur parlarem més endavant).

 rolingJapanPerò avui ens centrem en Rolling Japan, un joc que ve amb un bloc de fulls de paper, alguns llapis, una bossa de tela i set daus de colors. Recorda molt al premiat Qwixx d’Steffen Benndorf, però amb una mecànica un xic diferent. També, i per simplificar, diem que pot semblar-se al Bingo per això que tenen alguns d’aquests solitaris multi-jugador en els que un jugador master “canta” i els altres jugadors “fan” o “desfan”… un estigma que sempre portarà a sobre el joc de 2013 Augustus de Paolo Mori.

Sigui com sigui us recomanem provar-ho… els preus d’importació avui dia són prohibitius, però a la BGG ja hem pogut veure alguns redissenys de fulls de joc d’altres països com Àustria fets per la comunitat de jugadors… no sabem si funciona igual de bé que el mapa de Japó (creiem que no), però si teniu els 7 daus, una bossa de tela i una impressora us podeu fer una idea general del que és jugar a Rolling Japan i gaudir d’aquesta mecànica diferent no apta per a fans de l’organització total.