98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Robotory

Descobrint Jocs – Robotory

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu! I sense gairebé adonar-nos, tornem a parlar d’un joc d’un autor japonès… si la setmana passada estrenàvem el 2015 amb Rolling Japan d’Hisashi Hayashi, avui continuem amb Robotory de Susumu Kawasaki (autor i editor aKawasaki Factory).

Parlem de Robotory perquè també parlem de les diferents maneres de produir un joc. Fa poc vam escoltar que aquesta era una versió “ECO” (suposem que volien dir “econòmica”) però cada dia tenim més clar que utilitzar l’adjectiu “ECO” era tot un eufemisme per no dir cutre.
Robotory és un joc abstracte excel·lent amb una edició no massa afortunada. A l’article No és la sobreproducció ni la infraproducció… és el sobrepreu! tractem diferents paradigmes de producció de jocs de taula i veiem com és el públic qui detecta si el que paga per un joc és o no raonable amb diferents exemples.

Robotory és un joc que ens agrada molt, però així no. De fet hem hagut de reforçar el tauler per poder jugar-ho còmodament. No és un joc difícil de fer-se’l un mateix a casa amb una mica de traça. Tot i ser un joc de l’any 2006, la versió multi-idioma d’Asmodee va sortir el 2009 i encara es pot trobar alguna còpia en botigues especialitzades. Va, la propera secció deixem aparcats els jocs japonesos…
DJ69 Robotory