98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – ‘Q – última llamada’

Descobrint Jocs – ‘Q – última llamada’

L’especialista en jocs, Miquel Jornet ens ha fet una nova descoberta a l’espai del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

Avui ens recomana ‘Q – última llamada’.

avioportadaA poc a poc els micro-editors van agafant experiència i ens porten productes millor acabats i amb voluntat de ser més accessibles que les seves primeres referències. Això salta a la vista amb GDM Games i la seva nova sèrie de jocs agrupada sota el nom de Q.

Sortint-se del fenomen/moda dels jocs d’escapament, la sèrie de jocs Q se centra en la deducció i la crònica negra per a tots els públics, quelcom que saben fer molt bé els nois de TOT JUGAR (emprenedors lúdics catalans als qui vaig poder entrevistar l’any 2014 -ja ha plogut!- teniu l’àudio aquí).

Q – Última Llamada és potser el títol que més ens ha agradat de la primera trilogia. Amb només 32 cartes i una mecànica senzillíssima, de decidir quina informació posem en comú i quina descartem, passem prop d’una hora reflexionant, conjecturant, discutint i exposant tesis a la resta de jugadors perquè “les comprin” o recordin algun petit detall que les invalidi per complet. Els 8€ millor invertits per passar una excel·lent tarda de diumenge… i el joc, un cop jugat, es pot regalar perquè el gaudeixin en una altra llar o en un altre grup de joc.