98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – ‘Pueblo’, la recomanació de Miquel Jornet

Descobrint Jocs – ‘Pueblo’, la recomanació de Miquel Jornet

El joc que hem triat per presentar-vos avui és un joc antic, i aquest serà un tret identitari de la secció: tant us podem portar les últimes novetats com jocs “viejunos”, descatalogats i difícils de trobar (tot i que avui dia Ebay, el renovat Geek Market de la BGG i el mercat de Sant Antoni ajuden molt als curiosos de mena!). El que es tracta és d’anar descobrint jocs, mecàniques, temàtiques i també contextos més enllà dels propis jocs.

ESCOLTA-HO

pueblo

Amb Pueblo tenim l’excusa perfecta per parlar-vos de dos d’aquests ítems: l’arquitectura dels hopi i els zuni (dues de les ètnies índies americanes natives de la zona de Nou Mèxic) i el pioner de les vídeo-ressenyes de jocs de taula en castellà (el també americà, però del sud, Mario Águila. Un aficionat a la fotografia i advocat xilè que amb una antiga Olympus Camedia -de les primeres càmeres digitals- es va aventurar a difondre i explicar alguns dels seus jocs).

Espero que aquesta secció serveixi de petit homenatge a Mario Águila, gràcies a ell vaig descobrir aquest joc que avui us presento. Xile és un país on està despertant el fenomen dels jocs de taula i ara trobem més gent difonent les bondats i curiositats d’aquesta afició amb passió. La successora natural d’Águila (Ketty Galleguillos), fent gran quantitat de vídeos instruccionals a Jugando con Ketty i també els amics del recomanable podcast La Ludoteca de Pampala.

Text de Miquel Jornet, responsable de RESERVOIR JOCS