98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Primera clase: un viaje en el Orient Express

Descobrint Jocs – Primera clase: un viaje en el Orient Express

Miquel Jornet ens recomana el joc de taula ‘Primera clase’ a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

 

 

dj136Helmut Ohley és un autor de jocs d’una tipologia molt concreta, amb Leonhard “Lonny” Orgler forma Double-O Games (per les inicials dels seus cognoms): un tàndem creatiu, influenciat per Francis Tresham, especialista en la creació de jocs 18XX (jocs exigents de temàtica ferroviària amb compra-venda d’accions i creació de rutes), però del 2013 en endavant ha combinat les creacions amb “Lonny” amb alguns jocs en solitari de tall més eurogame sense desenganxar-se de la temàtica relacionada amb els trens.

Així trobem Russian Railroads el 2013, Trambahn el 2016 (un curiós encàrrec per part del MVG Museum de Múnic -el museu del transport de la ciutat babaresa- que ha sortit en castellà com a Tranvía gràcies a SD Games) i aquest Primera Clase el 2016.

D’aquest Primera Clase, editat en castellà per Devir com Russian Railroads, crida l’atenció la modularitat del sistema de piles de cartes. Això ha permès a Ohley dissenyar petits “escenaris” amb micro-mecàniques pròpies que, sense ser un factor clau per disparar la rejugabilitat , sí ajuda a tenir experiències bastant diferents d’una partida a una altra.

També ens permet imaginar-nos fàcilment futures expansions en forma de noves piles de cartes.