98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Odin’s Ravens

Descobrint Jocs – Odin’s Ravens

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu amb l’especialista en jocs de taula  Miquel Jornet.

Avui portem als estudis un joc d’importació d’una nova editorial anglesa anomenada Osprey Games. Es tracta d’una subdivisió del grup editorial Osprey Publishing, que està especialitzat en la creació i venda per catàleg de llibres sobre història militar.Osprey Games ja ha fet algun tiratge de wargames i ara han entrat al món dels eurogames amb reimplementacions interessants com The King is Dead (nova versió del ja clàssic King of Siam de Peer Sylvester) o la segona edició d’Odin’s Ravens de la que aquí parlem.

L’autor, l’alemany Thorsten Gimmler, és conegut per tenir tres grans jocs a l’inici dels anys 2000. Per una banda, una obra mestra en el camp dels fillers de subhastes: ¡No Gracias!. Per l’altra, dos jocs cabdals en l’apartat de jocs per a només dos jugadors: Aton (un rara avis de joc de majories per a dos i que funciona com un rellotge suís -molt recomanable-) i la primera edició d’Odin’s Ravens de l’any 2002. Entre la primera i la segona edició hi ha lleugeres diferències mecàniques, però el tema de la mitologia nòrdica segueix present i potenciat per un nou art molt impactant.
Tot i així els jocs, com qualsevol altre producte cultural o com els vins, envelleixen millor i pitjor… i potser aquest, comparat amb tot el ventall actual de jocs, fa palès el pas dels anys.

Odin's Ravens