98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Madame Ching

Descobrint Jocs – Madame Ching

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu. Avui Miquel Jornet ens ha convidat a viatjar a orient per conèixer la història d’un personatge històric real: la Ching Shih (1775-1844), o la dona pirata més important de tota la història.


1243

La seva biografia narra que va passar de ser una prostituta cantonesa a casar-se amb el pirata Cheng I, però aquest va morir i va ser ella la que va heretar la seva flota augmentant molt més la seva influència i poder en els mars d’orient. Fins i tot Jorge Luis Borges té un relat breu sobre aquesta famosa pirata xinesa.

El joc és un interessant joc familiar que proposa els jugadors l’exploració dels mars d’orient. Fent-ho trobaran diferents tresors i habilitats en diferents expedicions, aquell jugador que fent mèrits aconsegueixi la plena confiança de Madame Ching esdevindrà el capità del China Pearl i finalitzarà la partida. Qui més punts hagi obtingut de les seves expedicions o robant tresors dels altres jugadors serà el guanyador de la partida.

Després de diferents partides, creiem que com a joc familiar pot funcionar molt bé (té coses interessants com la mecànica de navegació en diagonal mitjançant cartes)… però com a joc per a jugadors avesats potser té aspectes que no resulten plaents. El més important és el fet que les cartes de la pila de “encuentros” (unes cartes compensatòries per a aquells jugadors que fan navegacions poc rendibles en punts de victòria) poden acabar sent determinants per guanyar la partida. Potser massa i tot.