98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Lemminge

Descobrint Jocs – Lemminge

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, ens posarem nostàlgics i recordarem el gran videojoc de 1991 anomenat Lemmings. Qui no ho recorda?

No patiu, no us heu equivocat de programa… aquí parlem de jocs de taula, i avui us presentem tota una novetat. Un joc que va sortir només fa uns dies a Alemanya i que ja tenim a la nostra secció! Es tracta de Lemminge, un joc de curses de lèmmings creat per l’autor britànic Sebastian Bleasdale.

Sebastian Bleasdale és conegut per ser l’autor d’un joc que en aquests moments està en la posició 38 del rànquing de la BoardGameGeek (Keyflower), també per ser bon amic del doctor Knizia (amb ell ha dissenyat Prosperity) i ara presenta mitjançant l’editorial alemanya AMIGO aquest simpàtic joc familiar de curses.

lemmingeA Lemminge haurem de fer arribar al voral del penya-segat als nostres dos lèmmings abans que els nostres rivals, per fer-ho haurem de jugar cartes amb molta intel·ligència i, per què no dir-ho, certa malícia.

En pocs torns haurem après la importància de saber avançar molt (quan ens deixin fer-ho), de modificar el terreny (per fer la guitza als rivals o per aplanar-nos el nostre camí), de col·locar-nos endavant dels rivals en els punts més angosts del tauler (per intentar rebre una desitjable empenta) i de tenir bones cartes a la nostra mà.

Totes aquestes bondats han fet de Lemminge un dels candidats als premis Kinderspielexperten de 2014 (joc per a nens experts en jocs) dins la categoria de 8 a 13 anys d’edat, competint directament amb Tricky Tracks dels nostres benvolguts amics Jordi Gené i Gregorio Morales de Piu Con Jocs. Molta sort!

Text de Miquel Jornet