98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Kingdomino

Descobrint Jocs – Kingdomino

Miquel Jornet ens recomana el joc de taula ‘Kingdomino’ a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

dj132Un dels autors de jocs de taula moderns que més treballa amb el mètode creatiu d’auto-imposar-se el repte d’innovar a partir de mecàniques clàssiques és Bruno Cathala. Ja vam veure com a partir del Solitari de cartes (o el Patience, com li diuen els francesos) treia el joc SOS Titanic, o com a partir del popular Mancala africà creava uneurogame tan reconegut i premiat com el Five Tribes. Avui veurem quina adaptació a joc de taula actual ha imaginat Cathala a partir d’un dels jocs que més triomfa als bars de Catalunya: el Domino.

A Kingdomino els jugadors hauran de construir un terreny al voltant del seu castell fent servir la limitació mecànica del Domino: les fitxes han de tocar-se per cantons del mateix valor (en aquest cas del mateix color de terreny: aigua amb aigua, bosc amb bosc…). Amb una planificació acurada, tenint en compte els multiplicadors i l’ordre de tria en el draft de peces de terreny, el jugador que faci més punts al final de la partida guanya. Ingredients senzills per a un joc que amb mèrits propis s’ha colat entre els potents candidats a guanyar l’As d’Or al proper Festival de Jocs de Cannes.