98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Hit Z Road (2016) de Martin Wallace

Descobrint Jocs – Hit Z Road (2016) de Martin Wallace

Miquel Jornet ens recomana un nou joc de taula a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Direxcta de Ràdio Sant Andreu.


dj134Sabeu què és un fals documental? Us sona La guerra dels monsd’Orson Welles? Doncs, si no ho sabeu, es tracta d’una tècnica narrativa i creativa per fer-nos creure que una cosa que no ha passat sí ha passat.

Aquí parlem de jocs, però també de formes d’editar jocs. I fem referència a tot això perquè molt probablement tenim entre les nostres mans el primer “fals joc” de la història dels jocs de taula.

Hit Z Road representa ser un joc creat per un nen anomenat Martin després d’haver sobreviscut a una massacre zombi a l’est dels Estats Units. Vivint una aventura inoblidable, el nen i la seva família creuen de punta a punta tot el país per arribar a la costa oest i viure una vida tranquil·la. Allà, en un context postapocalíptic però segur, ja no hi ha escola ni deures… per tant, durant el seu temps lliure en Martin es dedica a reciclar elements d’altres jocs per confeccionar un joc que explica la seva pròpia història de supervivència.

Amb aquest interessant i innovador “vestit” trobem als prestatges de les nostres botigues Hit Z Road, un caprici editorial de l’estudi creatiu francès Space Cowboys, amb cartes brillantment il·lustrades fàcilment que ens recordaran fotogrames de la sèrie The Walking Dead o de la pel·lícula de John Hillcoat La Carretera.