98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / DESCOBRINT JOCS – High Society

DESCOBRINT JOCS – High Society

Miquel Jornet, l’especialista en jocs ens recomana aquesta setmana a l’espai ‘Descobrint Jocs’ del programa Via Directa, el joc de taula ‘High society’.


DESCOBRINT JOCS - High Society

Vaig jugar recentment a aquest joc amb un amic, també coneixedor de molts jocs de taula i d’aquells que té la mecànica de les subhastes en el seu top 3 de mecàniques de joc preferides. Curiosament no coneixia aquest Knizia del 1995 que ara acaba d’editar tan magníficament Osprey Games.

Aquest amic em va dir, abans de jugar, que si el joc es semblava una mica al SE VENDE d’Stefan Dorra (el seu joc de subhastes preferit i també una mica “viejuno”, perquè és de l’any 1997) que estaria prou bé… no vam acabar la primera partida i em va reconèixer: “¡Este juego es mucho mejor que el SE VENDE!”.

I és que Knizia és d’aquells “viejos rockeros” que s’han de conèixer i sempre respectar moltíssim (fet que alguns influencers (per dir una paraula) estatals no estan portant a terme i crec que és força injust -és com voler parlar d’Història Contemporània sense conèixer la Revolució Industrial-).

Parlant ja de l’edició actual, ens hem de felicitar de l’elecció per part d’Osprey Games d’una il·lustradora com la valenciana Medusa Dollmaker, que beu directament de l’obra del pintor txec Alphons Mucha, un dels màxims exponents del Modernisme o Art Nouveau pictòric.

Un joc gran que encara creix més amb una estètica perfecta pel tema de les classes benestants que tracta. Un MUST HAVE i un MUST PLAY en tota regla!