98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Fantasma, Fortaleza i Fuga (2017) de Friedemann Friese

Descobrint Jocs – Fantasma, Fortaleza i Fuga (2017) de Friedemann Friese

Miquel Jornet ens ha recomanat tres jocs de taula a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

dj154Per acomiadar l’any 2017 no parlarem d’un joc… ho farem de tres! En realitat parlem d’un únic sistema que ha servit al seu autor per crear tres jocs. El sistema es diu FAST FORWARD i els jocs són: FantasmaFortaleza i Fuga. Lògicament estem parlant de tres jocs de l’autor dels cabells verds: Friedemann Friese.

FAST FORWARD és un sistema original i vist per primer cop al joc Frutas Fabulosas (en vam parlar el 25 de juny de 2017 en aquest àudio). La idea principal es basa en aprofitar l’ordenació per defecte que una pila de cartes té en sortir d’una línia de producció per afegir-hi continguts acumulatius en forma de reglament, components del joc i altres sorpreses. L’avantatge que té aquest sistema d’addició de continguts respecte d’altre com el sistema Legacy, és que en els jocs FAST FORWARD pots fer un “reset” (reordenar les cartes com estaven en un inici per recompondre el joc original).

Val la pena provar-ne algun d’aquests jocs, el que s’ajusti més als vostres gustos. Tenim la sort que el Friedemann Friese és un “autor-explorador”. Prova coses realment noves gràcies al prestigi conreat amb els anys i que les seves creacions no han de passar pel filtre dels editors (ja que ell mateix s’autoedita a Alemanya sota el segell 2F-Spiele). En totes les disciplines calen persones que innovin perquè altres puguin fer diferents remixings d’una idea potent. Sent vàlides i necessàries totes dues formes de creació, la primera només està a l’abast d’uns pocs virtuosos com el que avui ens ocupa.