98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Entrevistem a Santiago Eximeno, creador de Constructo

Descobrint Jocs – Entrevistem a Santiago Eximeno, creador de Constructo

constructo-santiago-eximeno-basesAvui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directade Ràdio Sant Andreu, tanquem la temporada amb una recomanació estiuenca. Un joc molt portàtil, amb components de gran qualitat, fàcil d’explicar i de jugar… però difícil de dominar (com tots els bons jocs abstractes).

Constructo és una creació del polifacètic Santiago Eximeno, un home que desenvolupa jocs i històries minimalistes amb passió i tècnica. Un gran explorador de situacions. Un breu tast del seu talent literari i la seva creativitat aprofitant noves eines el podeu trobar en el seu microrelat interactiu Fes-ho.

Santiago Eximeno té diferents novel·les i relats publicats i premiats. També, tornant a l’àmbit dels jocs de taula, va acceptar l’any 2009 l’encàrrec de Simba per desenvolupar la llicència televisiva El internado: el juego de mesa. L’any 2013 guanya amb Constructo el Ciutat de Granollers (aquell mateix any l’accèssit va ser per 10 Negritos, joc del que ja vam parlar al DJ46), el premi més prestigiós de creació lúdica a nivell estatal, i comença a cercar un editor pel seuConstructo (un joc que reaprofita algunes peces d’un altre joc anomenat Arktia d’Stefan Kögl).

En poc temps queda clar que hi ha molt poques editorials disposades a “arriscar” publicant un joc 100% abstracte, tot i el premi i el reconeixement dels mitjans. Així és com Constructo arriba a la plataforma de micromecenatge Indiegogo i actualment s’està finançant amb aportacions directes de les persones interessades en adquirir el joc. Si en sou una d’aquestes podeu ajudar a la producció del joc i fer-vos amb una còpia des d’aquesta campanya:CONSTRUCTO – Abstract game of the year. Hi ha tres versions diferents del joc: l’econòmica (Travel), la normal (Maker) i la de luxe (Premium). Us recordem que la campanya finalitza el 7 de juliol.