98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Ens endinsem a l’illa de ‘Karuba’

Descobrint Jocs – Ens endinsem a l’illa de ‘Karuba’

L’especialista en jocs de taula, Miquel Jornet ens recomana  a l’espai ‘Descobrint Jocs’ del programa Via Directa, ‘Karuba’.

karuba-16-800x495

Avui ens endinsem a cops de matxet a la frondosa selva de l’illa de Karuba, plena de temples i tresors per ser descoberts! Els aventurers que sàpiguen administrar millor la planificació i el risc seran aquells que traçaran les rutes més valuoses cap als temples, la victòria i la fama al món de l’arqueologia.

Sembla mentida el magnífic treball de reducció a la mínima expressió que ha sabut fer Rüdiger Dornsobre un joc familiar com Karuba. Recordem: joc nominat als premis Spiel des Jahres 2016, amb el que HABA encetava un salt més enllà del joc infantil amb la sèrie anomenada Family Games i franquícia de la qual surten més reimplementacions com aquesta versió de cartes o la versió per a nens a partir de 4 anys anomenada Karuba Junior.

Karuba: el juego de cartas és un joc on, amb només 16 cartes, cada jugador haurà de traçar els millors camins per ajudar a quatre exploradors a arribar cadascun al seu respectiu temple. La tria de cartes es fa amb una mini-subhasta que implicarà prendre algunes decisions importants, intuir el que poden treure els rivals cada torn i, fins i tot, sacrificar alguns punts de victòria d’una ruta per maximitzar els que podem fer amb una altra. L’essència de Karuba hi és, però en un format molt més petit, portàtil i ràpid a l’hora de jugar.