98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – El Señor de los Anillos: El viaje a Mordor

Descobrint Jocs – El Señor de los Anillos: El viaje a Mordor

L’especialista en jocs de taula, Miquel Jornet ens recomana aquesta setmana un joc ambientat en la novel·la de Tolkien

Si la setmana passada teníem un joc purament de cartes comDogfight: I Guerra Mundial, ara parlem d’un joc purament de daus… bé, per ser justos hem de dir de daus, llapis i paper. I és que aquests són els únics materials que l’autor alemany Michael Rieneck ha necessitat per “ludificar” un passatge cabdal de l’obra de Tolkien. I se n’ha ensortit força bé!

sdla-viajeamordorEl Señor de los Anillos: El viaje a Mordor és una cursa de 2 a 4 jugadors (millor a quatre per a que la interacció es maximitzi) amb la mecànica ja coneguda del push your luck (esprem la teva sort) vinculada als daus on, sobre uns mapes de diferents localitzacions de la Terra Mitjana, els jugadors hauran d’anar guixant i registrant el seu progrés però també el de les forces del mal representades pelsNazgûl.

Un joc molt entretingut i portàtil, que es pot jugar en dos modes: bàsic i avançat (que té en compte les particularitats de les localitzacions i aquestes interactuen amb les tirades de daus), però que també té un parell de carències… la primera és que com millor funciona és a quatre jugadors, si baixes aquest número també estaràs minvant les probabilitats d’interacció amb altres jugadors mitjançant les tirades de daus. L’altre cosa que em grinyola és que crec que l’experiència (si la partida resulta un repte fàcil o no) està molt supeditada a l’atzar dels daus… hi han altres jocs de daus que no pateixen tant aquest efecte, però aquí si tens el canell trencat veuràs que les decisions a prendre són molt fàcils i si no, tot es complica massa… tant que semblen dos jocs totalment diferents en quant a modularitat de la dificultat. Si us agrada la saga us enganxarà força, si no, també es deixa jugar i pot ser una molt bona porta d’entrada.