98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – El Espía (que se perdió) (2015) d’Alexander Ushan

Descobrint Jocs – El Espía (que se perdió) (2015) d’Alexander Ushan

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu… avui farem treballar la imaginació i la lògica dins d’un dels rituals de socialització més potents que hi ha: una estona amb els amics al voltant d’un joc bon de taula. I va d’espies, us hi animeu?

L’editorial Zacatrus! (que amablement ens ha cedit aquest joc per provar-ho i portar-ho a la ràdio) ha sabut caçar una de les idees més senzilles i originals posades en pràctica en les darreres novetats del panorama dels jocs de taula. Per fer-ho possible ha llicenciat el joc Spyfall (de l’autor rus Alexandr Ushan).

El nom en castellà s’ha quedat en el descriptiu El Espía (que se perdió). La conya del joc radica en l’asimetria d’informació: un grup de jugadors coneix la localització on estan però no saben qui, d’entre ells, és un espia… l’espia, en canvi, sap que és l’espia però no té ni idea d’on es troba. Amb aquesta premissa s’obre un joc contra-rellotge de preguntes i respostes on qualsevol informació massa precisa pot ser fatal pel grup o pel mateix espia (que s’ha d’inventar arguments convincents totalment a cegues).

Un party game de deducció que suporta fins a 8 jugadors, amb rondes molt ràpides i que s’explica en un tres i no res… no apte per a xarlatans sense mesura!

descobrint jocs