98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Código secreto, el millor party game del moment

Descobrint Jocs – Código secreto, el millor party game del moment

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu amb Miuel Jornet.
Quan pensàvem que ja ho havíem vist pràcticament tot en els jocs de paraules (més encara tenint a Catalunya un referent en aquest àmbit com Màrius Serra), des de la República Txeca l’autor Vlaada Chvátil ens sorprèn amb Código Secreto. Un joc que en pocs dies s’ha posicionat com el millor party game per a la comunitat internacional de jugadors de la BoardGameGeek.

codigo secretoEn l’àudio traiem un tema molt interessant, i és si la pila de paraules que conformen el joc estan triades o no a consciència per a que el joc funcioni. Ara ja sé que sí, que l’autor txec s’ha molestat en desenvolupar uns paràmetres de traducció del seu joc per a que la ràtio de paraules polisèmiques sigui proporcional en qualsevol edició de qualsevol país. Aquest detall enalteix encara més la figura de Vlaada, ja que tots els seus jocs emanen originalitat creativa per una banda o una altra.

També és interessant el vincle del tancament musical amb aquest joc, que no necessàriament s’ha de circumscriure al tema o títol del joc… els jocs també generen anècdotes i metajoc, i també hem de saber beure d’aquesta part annexa i complementària del joc.

Si voleu repassar la llista de temes musicals que hem anat vinculant a alguns dels jocs que han passat per la secció us hem confeccionat una llista a la BGG anomenada Les músiques i els jocs del DESCOBRINT JOCS. Comença a ser curiosa!