98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Camel Up

Descobrint Jocs – Camel Up

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directade Ràdio Sant Andreu, apostarem i ens ho passarem genial. Jocs d’apostes basats en una cursa d’animals ja hi ha uns quants (de cavalls, d’estruços, de cucs, d’ovelles…), però tan originals i accessibles com Camel Up hi ha molt pocs… és per això que potser ha guanyat l’Spiel des Jahres 2014? No ho sabem, però ens agrada molt!

camel up descobrint jocsEl que realment crida l’atenció del joc és el sistema per fer avançar els camells, que funciona amb un artefacte molt original en forma de piràmide que fa de “dispensador de daus”, amb la característica que aquesta piràmide ens deixa treure els daus d’un en un mitjançant un polsador. Treure daus és una de les quatre accions que un jugador pot fer al seu torn: treure daus i cobrar una moneda, col·locar un oasi o desert en una casella de la cursa, apostar per un camell guanyador d’etapa o apostar pel camell guanyador/perdedor al final de la cursa sencera. Quan s’acaben les etapes cada jugador cobra o paga segons les seves apostes.

Un aspecte també destacable de Camel Up és la seva iconografia, que facilita molt la usabilitat i reusabilitat del joc. Amb això volem dir que, quan l’has jugat un cop no et caldrà repassar el reglament mai més (és com aprendre a anar en bicicleta, que mai s’oblida!)… aquest és un punt molt a favor per haver obtingut la màxima distinció en el món dels jocs de taula, però també ajuda la qualitat dels components (amb cartró gruixut i camells apilables de fusta bastant grans). Un joc que de ben segur crearà afició, aterrant a les llars de moltes famílies i les delectarà amb estones de diversió a base de pressentiments i rauxa. Ep, i fins a 8 jugadors!