98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / DESCOBRINT JOCS – Bienvenido a la mazmorra

DESCOBRINT JOCS – Bienvenido a la mazmorra

Miquel Jornet ens recomana a  l’espai Descobrint Jocs del programa ‘Via Directa’ de Ràdio Sant Andreu el joc de taula Bienvenido a la mazmorra del japonès Masato Uesugi.

welcome-dungeonLa vida és una balança on hem d’intentar equilibrar seny i rauxa. També hem de saber trobar el punt òptim entre les coses tenim i allò que realment necessitem. Bienvenido a la Mazmorra no és res més que aquestes dues reflexions anteriors fetes joc.

Com en tots els jocs de taula japonesos comencem a veure patrons comuns: el més evident és el minimalisme de components, però també la simplicitat de mecàniques i un lleuger toc de joc psicològic (que també agrada molt als francesos -no és casualitat que l’edició europea vagi de la mà de Iello-).

Aquest petit artefacte lúdic us permetrà passar una estona divertida enganyant o fent veure que enganyes… una mena de push your luck col·lectiu (i amb lleugeres asimetries) molt original que ha cridat l’atenció d’Antoine Bauza, que amb l’autor original de Bienvenido a la Mazmorra ja han fet Welcome Back to the Dungeon i Dungeon of Mandom VIII.