98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Arboretum (2015) Dan Cassar

Descobrint Jocs – Arboretum (2015) Dan Cassar

Continuem parlant de jocs amb Miquiel Jornet una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu. La secció anterior vam parlar d’Aquarius, que era un joc que proposava utilitzar les cartes per fer na composició a mode de tauler central… doncs aquesta setmana portem un altre joc de cartes on també, aquests components, s’hauran de fer servir per crear patrons, però ara no al centre de la taula i de manera comuna, sinó que cada jugador ho farà davant seu per tal de desenvolupar el millor i més elegant jardí botànic. Aquest joc no és un joc tan esbojarrat i turbulent com l’Aquarius… a Arboretum haurem de pensar més… molt més!

arboretumS’ha de dir que al Descobrint Jocs no som partidaris de recomanar jocs cars. I hom pot pensar que un joc de cartes per sobre dels 20€ ho és… però en aquest cas no. Primer de tot hem de dir que darrera d’aquest preu hi ha un joc genial i molt elegant, bonic com ell sol i sota una edició molt ben cuidada. Les capses d’aquest i tots els altres jocs de cartes de la mateixa col·lecció que està traient Z-Man Games (en anglès) i Filosofia Editions (en francès) són veritables obres d’art:TichuChimeraParadeBlack SpySky Tango i aquest Arboretum.
Les cartes tenen la més alta qualitat de fabricació en el sector (amb acabat linen cloth, que es podria traduir com a “entramat de lli”) i tenen impressions en colors poc freqüents en els tiratges (perquè els encareixen) com el daurat i l’argent.
La redacció dels reglaments és clara i concisa, amb exemples gràfics de diferents situacions sempre triats amb molta concreció.

En poques paraules: una “delicatessen” editorial que apuja el nivell de qualitats en uns temps que tendeixen a abaixar vertiginosament per projectes micro-finançats a Verkami i altres plataformes sense un “editor de raça” al darrera.