98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Aquarius (1998) Andrew Looney

Descobrint Jocs – Aquarius (1998) Andrew Looney

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu. Si la setmana passada el joc escollit era un títol de 1943 com Super Agricultor, ara triem un altre joc també amb alguns anys al sarró… però no tants, ens remuntem a l’any 1998, mesos després de crear el famós Fluxx), l’Andy va tenir una nova pensada.

Miquel Jornet recomana un nou joc a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

aquariusLa idea de Looney amb Aquarius era fer un altre joc de cartes, també amb elements canviants durant la partida, però amb l’afegit d’anar col·locant les cartes en un mosaic central i comú per a tots els jugadors… i encara faltaven dos anys per la sortida de Carcassonne, que explota idees semblants però amb una mirada “més europea”: abaixant el factor caos i apujant el valor estratègic per tal d’obtenir un joc més compensat… així es començaren a autodefinir els primerseurogames, però això ara són figues d’un altre paner.

Amb el temps s’ha demostrat que els jocs ràpids i turbulents també agraden a aquesta banda de l’Atlàntic (més encara en els darrers tres anys en els que s’està editant molt -per diferents motius que donarien per a un debat molt ric i interessant-), i per això no ens estranya veure la recent reimplementació d’Aquarius per l’editorial alemanya AMIGO amb el nom de Seven Dragons. Així doncs, si us agrada el joc que avui expliquem, heu de saber que és ben fàcil de trobar amb el tema dels dracs. Queda dit!