98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrim Jocs – Akrotiri

Descobrim Jocs – Akrotiri

akrotiriTorna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, i també una secció molt viatgera… sí, perquè els jocs moltes vegades són la millor excusa per conèixer mons i deixar-nos perdre per terres estranyes com els voltants de l’illa grega de Théra (actualment coneguda com a Santorí) on trobem el jaciment arqueològic d’Akrotiri, que va ser el bressol de de la civilització minoica que s’estenguè per tot l’arxipèlag de les illes Cíclades (amb unes 220 illes).

D’acord, un cop allà què hem de fer? Doncs molt senzill, jugarem el paper d’uns arqueòlegs al més pur estil de Sir Arthur Evans que, amb l’ajut de l’intercanvi de recursos i la bona orientació a l’hora de navegar entre tantes petitíssimes illes, anirem aconseguint els mapes secrets que marquen les ubicacions dels antics temples minoics… i, com si d’una cursa es tractés, haurem d’excavar-los i treure’ls a la llum abans i millor (maximitzant els punts de victòria) que el nostre oponent. Perquè Akrotiri és un joc d’exploració, col·locació de rajoles i pick up and deliver per només dos jugadors.

Els seus autors, Jay Cormier i Sen-Foong Lim, ja han desenvolupat conjuntament algun altre joc (potser en parlem en properes seccions) i formen part del grup de creadors canadencs coneguts com a Game Artisans of Canada. Canadà s’està convertint darrerament en un punt calent en quant a la creació de jocs, potser és per ser un país amb uns orígens molt europeus i tenir molt a prop un gran mercat com els Estats Units (amb gran quantitat de públic aficionat i diferents vies de producció, distribució i finançament). Sigui com sigui, estarem atents al que allà es cou