98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Desarticulat un grup criminal de georgians dedicat a robar en domicilis del Baix Llobregat pel mètode dels marcadors

Desarticulat un grup criminal de georgians dedicat a robar en domicilis del Baix Llobregat pel mètode dels marcadors

El grup havia realitzar robatoris per mitjà d’aquest mètode a Sant Andreu de la Barca i en d’altres poblacions de la comarca.

190930 EX CAS GELATO 2 RFD FOTO (1) (1)

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud han detingut tres membres d’una organització dedicada a robar en domicilis del Baix Llobregat.

Les detencions segons informacions de Mossos d’Esquadra,  són el resultat de la segona fase d’una investigació que ja va possibilitar la detenció  de tres dels integrants de l’organització a principis de setembre.

La investigació es va iniciar el juny de 2019 quan els Mossos van detectar la proliferació de marcadors de cola en diverses poblacions del Baix Llobregat, entre ells Sant Andreu de la Barca.

Els policies van identificar els membres del grup criminal que havia dut a terme aquests actes preparatoris previs als robatoris, inicialment format per quatre individus, i se’ls va considerar els presumptes autors de quatre robatoris amb força en domicilis de Sant Joan de Vilatorrada, la Garriga i Sant Andreu de la Barca.

Què és el mètode dels marcadors?

Segons informacions de Mossos d’Esquadra,  les organitzacions que fan ús d’aquesta tècnica normalment l’apliquen en dues fases perfectament diferenciades.

En una primera fase, els lladres marquen els pisos als quals volen accedir i col·loquen uns fils de cola pràcticament imperceptibles entre la porta i el marc.

Unes hores o dies més tard duen a terme la segona i última fase del robatori: si els fils de cola estan intactes significa que no hi ha ningú al pis i, per tant, que els lladres disposen de via lliure per consumar el robatori després de forçar el pany mitjançant rossinyols.

Mossos d’Esquadra fan crides a trucar al 112 en el cas que algú trobi en els pisos de la seva finca marcadors a les portes dels pisos, ja siguin fets amb fils de cola o amb peces petites de plàstic, que són més habituals.